Diary of Scouts Unit Named by Captain P. Zolts

File
Ak123-Skautu-dienasgramata-01-0007
TranscriberMagdalina
CompletedYes
AcceptedYes
Created2019-09-20 19:14:21
Updated2019-09-21 17:48:27
Transcription (text)31. oktobris.
Saimes palīdzības darbs skautu pr. vēlēšanu laikā L. S. Kr. žēlsirdīgo māsu skolas telpās.Ierodamies abi divi aicinātie jau pulkst. 10.00 (Krastiņš J. un Sala R.) V. p. saka būšot pāris stundiņas, tad tikšot mājās. Janča stāv gardarobē, Robis pie kaut kādiem sarakstiem un skatas lai visi ienākošie uzrakstītu kārtīgi savus vārdus. Pagājušas jau trīs stundas, bet vēl arvien nāk ļaudis klāt. Sevišķi daudz formās tērptu. Tikai, žēl gan, mazāk par pusi skautu formās. 12.05 ienāk vadītājs frencī bez krūšu nozīmes! Nevaram nekur sadabūt nevienu lieku nozīmi. Nekā darīt, šoreiz novada priekšnieka kungam jāiztiek tikai ar saviem trim leņķiem, jo pie cepures arī nav skautu, bet gan aizsargu nozīme! Tiešām jauks formas tērps!
Nonāk pie mums V. p., prasam lai nomaina. Viņš neliekas dzirdam, bet kad nelaižam vaļā, sola ēst. labi ka vēl tā, jo tas kas visvairāk prasījās mājā, bij tukšais vēdērs. To pieliekam kārtīgi.
Vispār stipri interesanti, ja negrib teikt garlaicīgi.
Transcribe text
Keywords
TranscribeChoose another fileFAQ (in Latvian)

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies. Read more.

Tēzaurs