Rencēnu pamatskolas vākums

Fails
0116-Rencenu-pamatskola-20-0043
AtšifrējaMaigaJankevica
Pabeigts
Pārbaudīts
Izveidots2019-03-25 15:36:52
Labots2019-03-26 15:03:22
Atšifrējums

13149

22. Burtnieku ezers agrāk nav bijis tur kur tagad. Viņš esot bijis Tīrēlī, bet kādu reizi kāda sieva mazgājusi netīru bērnu un ezers saskaities un gribējis aiziet uz jaunu vietu. Kādu miglainu rītu arī ezers aizgājis tur kur viņš ir tagad. Viņš nolaidies un nejauki rūcis gan nakti, gan dienu un neviens nav zinājis kas jādara lai viņš vairs nerūktu. Kādu sestdienu māte gājusi ar savu mazu bērnu uz pirti, te mazais bērns sācis saukt burtniek, burtniek, ko tu rūci paliec klusu, bet māte sāku [sākusi] bērnu rāt ko šis pļāpājot, vai šis nezinot ka tas ir Ūris. Bet no tā laika, kad bērns saucis burtnieku nav rūcis, jo bijis uzminēts viņa istais vārds. Un šis ezers, kad esot nācis uzlaidies taisni virsū baznīcai un vēl tagad esot zem ezera baznīca kuŗā vēl tagad turot Dievkalkojumu [Dievkalpojumu] un visiem šiem ļaudīm izliekot īs [izliekoties] šis laiks un gaidot, kad beikšoties [beigšoties] dievkalpojums, tad iešot mājās. Un vēl tagad saulainās dienās varot redzē [redzēt] ezerā tādus spīdumus zem ūdens. Stilās [Siltās] dienās varot arī dzirdēs [dzirdēt] zem ezera sēra [sēras] zvanu skaņas, un vēl domājot ka baznīcā turot dievkalpojumu.
dzirdējs [no] Matildas Zelderes 92. gadus vecadzīvo Kapostiņos.

13150

23. Kāds vīrs, kad nomirs [nomiris] tad debesīs pienācis viens vīrs un prasījis ko šis viss labāki gribot vīrs teicis kā gribot daudz zelta naudu. Un viņš dabūjis daudz naudas un bijis
Atšifrēt tekstu
Atslēgvārdi
AtšifrētIzvēlies cituBiežāk uzdotie jautājumi

Šī vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lapas lietojamību un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai lulfmi.lv digitālajos resursos. Uzzināt vairāk.

Tēzaurs