Zelmas Indriksones autobiogrāfiskie materiāli

Fails
Ak214-Zelmas-Indriksones-autobiografija-01-0054
AtšifrējaBella Bērziņa
Pabeigts
Pārbaudīts
Izveidots2023-05-26 23:57:55
Labots2023-05-30 00:30:27
Atšifrējums-23-
liedz materiālā puse. Sirds atdotu visu, bet ja naudiņas nav, nekas nav iespējams.
6. augustā.
Gunārs ir sēņot. Visu pēcpusdienu biju viena. Raimondiņš bija pie sava krusttēva uz dzimšanas dienu apsveikt. Arī pārnāca vēlu. Papus aizgāja pa darīšanām, bet to vēl nēsu mājās sagaidījusi. Tādi nu ir visi vīrieši, kad degvīns viņiem, tad tad viņi aizmirst visu, bet sieviete tā ir tā, kas nedrīkst aizmirsties. Vienmēr viņa ir saistīta ar dažādiem pienākumiem. Kaut viņi būtu tie visniecīgākie. Vīrieši to nesaprot un daudzreiz mūs pazemo. Ja esi vesela un spēcīga, tad par visu pasmej, bet es vairs to nevaru, mana sirds ir sačabējusi, varu visu tikai lēni. Daudzreiz apstājas rokas un ir jāatpūšas. Tikai mieru man gribas, bet to man liedz mana rūpju pilnā dzive un trūkums. Laužu kā gribu savu rūpju pilno galvu, visus galus savilkt kopā grūti. Vai tiešām visiem ir tāda dzīve, jeb es viena esu tik nelaimīga? Uz to nav atbildes.
Uguns ir iekurējusies, sēnes nokveldinātas, pulkstenis ir tieši divdesmit četri. Nu es arī varu likties gultā un smelties atpūtu jaunai darba dienai tās maz atlikušās stundas, jo gulēt varu tikai līdz pussešiem.
7. augusts.
Manam brālim vārddiena un tātad arī pirmais dienas gājums bij tāds: "Laižot Brūni ganos, paņēmu līdzi puķes un aizgāju apsveikt brāli. Tas norisinājās viss pusstundas laikā. Brāli vēl satiku mājās, sēdēja viņi abi ar sievu ķēķī pie galda. Kad pasniedzu viņam puķes, viņš pateicās un teica, ka tie ir pirmie ziedi, bet aicināt, lai piesēžu, neturēja par vajadzīgu. Pateicu sveiki, un pēc maza brītiņa biju savā mājā un savā ikdienā. Tikai nākot par ganībām, acīs iespiedās asaras par to, ka brālis var palikt tik sveš [svešs] un kādēļ?
Pēcpusdienā abi ar vīru un mazo Raimondiņu aizgājām uz Katlakalna kapsētu pie vīra vecāku kapa. Uzposu kopiņu ar ziediem, jo rītā ir kapus svētki. Tad vēl apstaigājām citus radu un paziņu kapus. Arī pie
Atšifrēt tekstu
Atslēgvārdi
AtšifrētIzvēlies cituBiežāk uzdotie jautājumi

Šī vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lapas lietojamību un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai lulfmi.lv digitālajos resursos. Uzzināt vairāk.

Tēzaurs