Collection of Nīgrande Parish Janševska 6-year Primary School

File
1726-Nigrandes-pag-Jansevska-pamatskola-04-0021
TranscriberEmis
CompletedYes
AcceptedNo
Created2023-09-22 14:53:30
Updated2023-09-22 15:04:26
Transcription (text)Zēns arī paklausīja. Pēc lielākas izrunāšanās saimnieks zēnu pieņēma par botes pārdevēju. Līdz bij pieņemts jaunais pārdevējs, veikalā nāca daudz ļaužu pirka mantas, ka nespēja visiem piedot. Drīz saimnieks tika pie lielākas turības. Viņš savu veikalu paplašināja un pieņēma jaunus zeļļus. Saimnieks kļuva drīz vien bagāts. Nu citi veikalnieki to dabūja vināt un gribēja zēnu dabūt, pie sevis. Zēns tomēr negāja un saimnieks ar katru dienu kļuva bagātāks.

3160

Stīvu iebāž, lunkanu izrauj. (Linu kulšana)
Šīs visas ziņas ievācu no Nīgrandas pagasta Biržnieku mājām Friča Adamopfska, kas ir 66 gadus vecs.

3161

Rozes vārdi.
Mūsu Kungs Jēzus Kristus gāja dārzā un noplūca 3 rozes, tā viena savītusi tā otra sakaltusi un tā trešā aizbēga. Tā savīsti, tā sakalsti un tā bēdzi, tā ļaunā roze. Iekš tā vārda Dieva tā Tēva, Dieva tā dēla, un Dieva tā svēta Ozosa Āmen Āmen Āmen.

3162

Ugunsgrēka vārdi.
Mūsu Tēvs debesis Kungs Dievs - Radītājs visu lietu un bijājams un spēcīgs, taisns un žēlīgs. Tu vienīgs bērniņš un labritajs. Tu vienīgs taisns. Tu visuvarenais un mūžīgais, kas Izraēli pestī no visa ļauna pasargi Tavu daļu
Transcribe text
Keywords
TranscribeChoose another fileFAQ (in Latvian)

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies. Read more.

Tēzaurs