Agāfijas Sprinces folkloras vākums

Fails
0484-Agafija-Sprince-0008
AtšifrējaLinda_Pavlovska
Pabeigts
Pārbaudīts
Izveidots2019-07-20 12:01:53
Labots2019-07-20 12:26:02
Atšifrējums

nav vairs ne vēsts jo ir tagad nocirst un par zemi izbrūkēts. Blakus kalnam pa labi bijuse pļava, kur arī ceļš gājis garem.
Reiz viens ļoti bagāts saimnieks vedis savus zirgus uz to pļavu, jo pļava bijuse nopļauta un zāle atauguse, un zirgi dabūjuši ēst. Saimnieks atvedis zirgus, un sapinis visiem kājas ciet pats gājis atkal prom uz māju. Čigans krūmos lūrējis viņš redzējis kā viens bijis ļoti liels melns zirgs un slepen priecājies kad zirgs būšot pienākt tuvāk viņš būšot to paņemt un jāt ar to prom. Ari pēc īsa brītiņa tas lielais zirgs pienācis tuvu pie krūmiem un ēdis. Te čigans no krūmiem ārā atpinis zirgam kājas, un to pinekli apsējis ap kaklu uzlēcis pats mugurā un jau jājis prom priecādamies par tik skaistu zirgu ko dabujis nozakt. Bet tiko tas ticis uz velna kalnu zirgs sācis briesmīgi trakot čigānam arī aiz lieliem priekiem aizmirsies iemauktus uzlikt. Bet zirgs sācis vēl briesmīgāk trakot ta kā čigāns tiko nav nokritis

Atšifrēt tekstu
Atslēgvārdi
AtšifrētIzvēlies cituBiežāk uzdotie jautājumi

Šī vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lapas lietojamību un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai lulfmi.lv digitālajos resursos. Uzzināt vairāk.

Tēzaurs