Ligitas Vucenas dienasgrāmatas

Fails
Ak161-Ligitas-Vucenas-dienasgramatas-17-0015
AtšifrējaBirute
Pabeigts
Pārbaudīts
Izveidots2021-01-13 22:56:16
Labots2021-01-13 23:25:15
Atšifrējums28. maijā.
Man bija " īsais" ar II brigādes sievām. Bija liela kliegšana, lieli uztraukumi, bet man palaimējās gūt virsroku. Ir gan traki cilvēki. Lai nu kā, bet arī otrais lielais dārzs man ir uzrakts. Vēl paliek puse mazā dārza.
Pašreiz zied ābeles.
Sāka strādāt zemi. Zaļbarības pļaušana jau iet uz beigām. Kaut kā tāda laba sajūta, kad traktors strādā dārzā. Dārzeņu sēja arī iet uz beigām. Bietes, burkāni un pupas jau nāk augšā. Kartupelīši arī dīgst. Noecēja. Ļoti karsts laiks. Lietus tā arī neuznāca.
Gāju " sūdzēties " par ūdens vadu. Pēcpusdienā tūlīt bija klāt meistars. Kantoristu jēri man visu dārzu mīda nost, katru jaunu lapiņu nograuž. Cietu cietu kamēr beidzot uzrakstīju ziņojumu. Laikam būs līdzēts.
Par to Jautrieni ar es šodien pateicu ka viss nokārtots. Vajadzējis tūlīt atnākt. Man vairākas reizes sūtīja pakaļ. Teicu ka biju nokreņķējusies un atnākt tikai lai izraudātos, negribēju. Es biju sanervozējusies par tām aitām vairāk nekā tās sievas dēļ. Man visas cidonijas grauza nost. Jautriene mani pirmdien aizvainoja - es tikai meklējot ar ko pārgulēt, direktoram lienot klāt, saņemot 200 rbļ mēnesī un tikai vazājoties. Es gan tanī momentā tikai pasmējos un pateicu, ka es ar viņas vīru neguļu un darīju savu.
Paspēju visu izmērīt un aprēķināt kamēr ieradās komisija. No visām racējām kādas 5 bija nejaukas. Pārejās neklausījās un turpināja strādāt. Man palaimējās pārmērīt tā lai iznāk mazāk. Vilku garumā mērīdama un vēl vairāk aprēķinādama, lai apniktu. Klava ātri vien aizskrēja. Galvenā nelaime, ka citiem vairāk. Kad visu izskaidroju un pierādīju, tad vairs nevienam nebija ko teikt.
Direktors piebrauca tieši tanī brīdī, kad man bija sarēķināts. Pārmērot iznāca 4 m² mazāk nekā es viena pati biju mērījusi. Noprasīja tikai, vai pārmērīts un vairāk ne vārda. Pirms tam kad es vēl biju kantorī partorgs taisījās tā kā paklaigāt, bet es uzreiz pateicu, lai pakliedz vien uz mani ka es atkal paraudāšu un viss būs labi. Vai es saprotot ka viņa gribot lai es vēl samaksātu.
Vispār beidzās labi, bet jābūt uzmanīgākai, Vārgs pulvēris es esmu. Nācu pie slēdziena, ka man pašai nemaz nepatīk ja kāds aizrāda, bet citiem es mīlu lēkt acīs. Skolā mani pārāk lutināja, neprata parādīt, cik tas tomēr netaktiski. Kritikai viss atļauts. Tomēr svarīgi kā pateikt. Neatceros, kā laikam skolotāja Jauniņa reizi izmeta, kad es biju jau iesākusi kaut ko sevišķi dzēlīgu teikt, bet aprāvos, ka brīnums gan ka es pirmo reizi neesot uzreiz pateikusi to kas uz sirds tas uz mēles. Balujevam labs teiciens"находясь и зрелом возрасте не привык обращаться за советом к старшим." Man nepavisam nepatīk, kad jaunā strādniece pukojas - vai sovhozā traktoru trūkst ka nevar kārtīgi zemi sastrādāt. Bet atkal nav nekādu iebildumu ja ko aizrāda vecais Lagzdiņš vai Klieders. Viņi nekrīt uz nerviem. Jā, jāprot pateikt.
Atšifrēt tekstu
Atslēgvārdi
AtšifrētIzvēlies cituBiežāk uzdotie jautājumi

Šī vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lapas lietojamību un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai lulfmi.lv digitālajos resursos. Uzzināt vairāk.

Tēzaurs