Ligitas Vucenas dienasgrāmatas

Fails
Ak161-Ligitas-Vucenas-dienasgramatas-07-0006
AtšifrējaSanita Reinsone
Pabeigts
Pārbaudīts
Izveidots2020-03-26 23:10:07
Labots2020-03-26 23:18:54
Atšifrējums1956.09.26.
26. septembrī
Šodien pēdējo reizi biju ambulancē. Vairs nepārsēja. Viss kārtībā. Apmēram.
Satiku Liepiņu Eriku. Dailai adresēto vēstuli saņēmuši dienu pēc Dailas aizbraukšanas. Eriks pašreiz dzīvojot puiša dienas. Šoruden jāejot armijā. Divi gadi. Ieprasījos par Leduskrastu Pēteri. Cēsu pirmās vidusskolas pirmās klases audzinātājs un neklātnieks. Tanī pašā skolā Pēteris bijis praksē. Direktors pieprasījis.

1956.09.28
28. septembrī
Pļaviņās.
Braucām abi ar Uldi. Uldis man tas somas nesējs līdz Pļaviņām. Gulbenes vilciens Pļaviņās pienāk ap 10.30, Maskavas vilciens N72 ap 13.00 katru dienu. Ceļa biedri - karavīri. Pie manām mantām ābols. Nevienu vārdu gan nebija teikuši. Kopā braukt neiznāca - dažādi vagoni, bez tam viņi līdz aizbraukšanai paspēja krietni iemest. Braucu, bet kur palikšu, nezinu.

1956. 09.30
30. septembrī
Mičurinskā.
Ierados šorīt. Tūlīt uz veco dzīvokli. Mājā bija tikai krustmāte Šura un vēlāk arī Ļusja. Vairākums manā pusē. Bez tam jaunu īrnieku arī nav.
Palikšu tepat. Tikai ēst gan lai gatavo saimniece.
Vakar vai visu dienu biju Maskavā. Uz Kazaņas staciju nokļuvu ar "taksi" marka "Zim" uz ceļa biedres azerbaidžanietes Šabanas rēķina. Tālāk ienāca braukt ar Kamišinas vilcienu N.84 23.00.
Šoreiz piedalījos ekskursijā pa Maskavu un kremli. Biju mauzolejā.
Ekskursijas maršruta metro, centrālie laukumi un ielas. Lai nokļūtu mauzolejā, stāvējām rindā trīs ar pus stundas. Turējāmies kopā trīs ekskursija dalībnieki, visi no vienas stacijas. Bez manis vēl kāda sieviete no Kurskas un vīrietis no ziemeļiem, kur pašreiz sniegs līdz ceļgaliem, vīrs vātniekā ar jēreni galvā, kā jau ziemeļnieks. Sacienāja mūs ar bulciņu, vēl deva naudu, lai ko saldu nopirktu, tikai mēs nepaņēmām.
Tālākajā ceļā bija tāda paša veida iepazīšanās ar kādu bezbiļetnieku un meiteni no Bogojavļenskas. Jā, vēl stacijā kāda Ivanovas vecenīte.
No manām sētajām zemenēm divas ir uzdīgušas. Vērtīga lieta - pārklāt ar stiklu, bet pašu kasti ierakt zemē. Esot laistītas un lietus laikā stikls noņemts.

1956.10.01
1. oktobrī
Mācības agronomiem-atmatniekiem tomēr sākās. Pirmo nokavēju, biju dekanātā. Atļāva iet uz nodarbībām. Satiku E. N. Pirmais jautājums, kāpēc neesmu auditorijā. Šīs lekcijas laikā saņēmu jūlija 291 un augusta 324 stipendiju un nopirku burtnīcas.
Atšifrēt tekstu
Atslēgvārdi
AtšifrētIzvēlies cituBiežāk uzdotie jautājumi

Šī vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lapas lietojamību un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai lulfmi.lv digitālajos resursos. Uzzināt vairāk.

Tēzaurs