Ligitas Vucenas dienasgrāmatas

Fails
Ak161-Ligitas-Vucenas-dienasgramatas-05-0012
AtšifrējaInesee
Pabeigts
Pārbaudīts
Izveidots2020-03-26 21:18:13
Labots2020-03-26 21:39:15
Atšifrējumsnāja ar lubāniešiem. Tad es biju tikai Ulda māsa. Pēc tam bija mana trešā, bet tā jau skaitījās ceturtā. Mana "kritika" sevišķi objektiva nebija, bet sekas bija apmierinošas. Pēc attiecīgā "zibeņa" un debatēm sekoja viena otra jauka pārruna - stāsts par partizanu gaitām, referats par draudzību, pārrunas par Septembra Plēnumu. Bet tas jau bija vēl pēc vienas citas konferences.
Ja tā iespējams konkretizēt dažus jēdzienus, tad es tagad varu tā teikt - partija tas ir Imants Puteklis. Tev, partijas komitejas sekretar, jāturas un jāpaliek tādam vienmēr, lai man būtu kam dot atskaiti.
Tagad es zinu, ka jau esmu kļuvusi par patstāvīgāku cilvēku nekā dažus gadus atpakaļ biju. Tā patālāk aizvedis mani tas mans mērķis, bet tālums netraucē. Pāri visam tālumam var just rūpes un tikai no turienes, no partijas komitejas.
Zinu, kādai man jābūt. Kā liekas, tad līdz šim mans sevis vērtējums ir bijis pareizs. Ir vajadzīgs laiks. Pagaidām vēl neko nevaru teikt, bet pienāks laiks, kad es uzdrošināšos stāties vienā ierindā ar savu pirmo komjaunatnes sekretaru. Bet tas būs tikai tad, kad es būšu cienīga viņa ieteikumam. Bet laika vairs nav daudz - trīs gadi.
Kas tas, kāpēc tik svarīgas tikai viena cilvēka domas, spriedumi un vērtējumi? Kāpēc viņa rīcību mēroju ar tādu mērauklu? Gudri ļaudis ir teikuši, ka jaunība nevar iztikt bez idealiem. Un tā laikam būs pareizi.

17. augustā.
Biju kino. Filma "Meitene - džigite" Alma-Atas kinostudijas ražojums. Šī filma gan bija ļoti nokritizēta, kā vienveidīga ar iepriekšējām, bet tā kā mums ir daudzu kinostudiju filmas, tad pārmaiņas pēc der arī tāda. Jautrs skaists gabals. Nacionalā garā ar brīnišķīgiem dabas skatiem un simpatiskiem (dabas) ļaudīm. Ļoti patika gans-džigits Aidars - vīrišķīgs, skaists, stalts, labi noaudzis, jūtīgs, labs dombrists-dziedātājs un dzejnieks.

18. augustā.
Iznāca tāda vecu papīru šķirošana. Uzdūros dažādiem sludinājumiem. Interesanti - dažos vārdos jau jūtams šo vārdu īpašnieks. Ievērības cienīgas, piem., tādas rindas: "Sievietes mīl tikai naudu un skaistumu, bet tā man nav - kā lai iemantoju patiesu mīlu? Esmu 22 g. v. ģimnaz. izglīt. Mana nākotne - skaudri spītēt liktenim. Atsaucaties neglītās, mater. na-
Atšifrēt tekstu
Atslēgvārdi
AtšifrētIzvēlies cituBiežāk uzdotie jautājumi

Šī vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lapas lietojamību un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai lulfmi.lv digitālajos resursos. Uzzināt vairāk.

Tēzaurs