Ligitas Vucenas dienasgrāmatas

Fails
Ak161-Ligitas-Vucenas-dienasgramatas-05-0004
AtšifrējaInesee
Pabeigts
Pārbaudīts
Izveidots2020-03-26 15:32:19
Labots2020-03-26 15:51:00
Atšifrējumsrūtainu lakatiņam un baltu - apkaklītēm. Pēdējo rubli neskaitījām izšuvumu un krāsaino diegu nodalījumā, bet arī te nav visa vajadzīgā. Kaut ko jau dabūjām.
Vakarā aizbraucām uz lauksaimniecības izstādi. Paspējām apskatīt centralās ēkas un Latvijas republikas paviljonu. Viss vienās ugunīs. Strūklakas apgaismotas. Tas ir kaut kas sevišķs.
Bijām arī Sarkanā laukuma malā.
Nakti pavadījām stacijā. Gulējām stundas četras. Bez tam pamodamies pēc katras stundas.
Ar tramvaju un metro izbraukājamies līdz apnikumam. Pacelamies virszemē ar eskalatoru. Vispār viena diena Maskavā. Un tomēr - tikai cauri braucot.
Atkal kaut kur un kaut kā ir iztērēta stipendija un naudas tikai tik daudz kā līdz mājai tikt, bet jaēd arī ir. Nav ko domāt par ilgāku palikšanu, jābrauc tālāk.

1. augustā.
Tagad jau dienu esmu mājās nodzīvojusi. Izbraucu vakar rītā. Jau esmu iekārtojusies savā vecajā istabiņā. Atkal ziedi uz "mākslīgā galda" - ar galdadrānu apsegtās kastes. Gandrīz visus atvestos potzarus jau izlietoju. Vēl atlika ķirši un bumbieri. Bijām abi ar Ojaru peldēties. Tiktikko pārpeldēju turp un atpakaļ Aivieksti.
Tātad atkal mājās, bet vēl un vēl domās pārcilāju pārbraukto ceļa gabalu. Līdz Rīgai jau tiku, bet tālāk atkal nebija ceļanaudas, iebraucu Rīgā ar tramvaja naudu kabatā. Audzinātāja izlīdzēja - neviens cits nevarēja.
Ceļā uz Lubānu mani par krievu pārvērta, kaut gan es par kārklu krievu nemaz netaisījos. Nepatīkami. Ceļa biedru vidū bija viens neklātienes students - nākošais agronoms no Barkavas.
Mājās būšu apmēram visu augusta mēnesi. Pirmajā septembrī jau jābūt institutā.
Dārzs pavisam pārvērties, viss tik lieliski audzis, ka grūti pazīt.
Pat Ojars ir pastiepies un vīrišķīgāks kļuvis, kur nu vēl ābeles.
Tagad jāpadomā, ko pa brīvlaiku darīt. Būtu tā kā angļu val. jāpamācās, jāpalasa, jāšuj un jāizšuj, siens jāpļauj un ogas jālasa, uz katru kino jāiet un uz direktori jāaiziet un vēstules krietni vien jāraksta.
Atšifrēt tekstu
Atslēgvārdi
AtšifrētIzvēlies cituBiežāk uzdotie jautājumi

Šī vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lapas lietojamību un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai lulfmi.lv digitālajos resursos. Uzzināt vairāk.

Tēzaurs