Ligitas Vucenas dienasgrāmatas

Fails
Ak161-Ligitas-Vucenas-dienasgramatas-04-0005
AtšifrējaKristīne Slišāne
Pabeigts
Pārbaudīts
Izveidots2020-03-26 14:10:53
Labots2020-03-26 15:28:49
Atšifrējums15.09.54.
Kolchozs "Вперёд".
Tikko novietojāmies. Grupa sadalījās trīs daļās - pa astoņiem un izklīda pa dzīvokļiem.
Krievu sādža. Milzīgi plata iela, mauriņš, mājas samērā lielas mūra un rindā, nevar gala redzēt, daudz zaļuma, dārzi, koki. Aiz ēkam un ēku priekšā sakņu dārzi - visur rēgojas saules puķu kāti.
Mūsu dzīvoklis tipiska sādžas māja. Istaba diezgan liela, seši logi un mēs astoņas varam rindā novietoties.
Kartupeļi, reizi par ilgiem laikiem īsti kartupeļi.
Paēdām un gājām meklēt kuļklonu, tā arī aizgājām pa citu ceļu, gājām gājam, kad jau pavisam skaidrs bija, ka nepareizi, gājām atkal atpakaļ. Stepe, ko tad te var saprast - ej un ej - gala nav.
Kuļklonā tīrījām prosu. Atbrauca Sagaidaks, atveda avīzi, vēstules, apprasījās, kā dzīvojam, kā novietojāmies un brauca tālāk pie citām grupām. No kuļklona redzama Mičurinska, pat institutu var redzēt. Jauks skats paveras uz mūsu sādžu - tā no kalna uz leju, aiz sādžas upīte - tikai patālu.
Gājām uz fermu pēc piena. Īsta piena ferma. Vakarā mēs ēdām, bet aiz loga salasījās vai visi ciema puišeļi un ne tikai puišeļi, bet arī puiši. Mums jau gan pieteica uz balli atsevišķi neiet - visi kopā iesim.

16.09.54.
Līdz pusdienām bijām pie tomātiem. Tomati tālu stepē - tīrumā, tāpat kā kartupeļi. Mēs bijām pie šķirošanas.
Sākas lieti! Mazliet pamērcēja. Pamazām pieradina pie rudens apstākļiem.
Ir gan mums ģimenīte! Visu pēc kārtas liek galdā. Vakar apēdām ievārījumu, šodien sviestu un iesākām speķi, margarinu ēdam visu laiku un varbūt pat pietiks. Piens, maize, putra, kartupeļi - dzīvot var.
Beidzot tikām pie kartupeļiem. Lieliski tupenīši - baltie dobainie. Milzīgs lauks. Līdz vakaram trijatā vienu vagu nolasījām - man tika 26 spaini. Kartupeļus izar ar dārzu traktoru un izsviež kā ar parasto kartupeļu rokamo mašinu.
Pašā vakarā iesāku lasīt "Jauno gvardi" kr. val.
Šoreiz tikai daži mūs apciemoja. Iesākām diplomatiskas sarunas. Ļaudis ar vidējo izglītību. Par to arī debatējām.

17.09.54.
Jau no paša rīta pie kartupeļiem. Šodien iznāca saraušanās. Ļuba ar māsīcām strādāja labi un pirmās beidza, tikai citiem bija jānovāc viņu kartupeļi. Varēja viņas būt ar visiem kopā, bet atrauties nedrīkstēja. Beidzās ar to, ka par aiziešanu bez laika, abas iekļuva melnajā sarakstā. Vakarpuses cēliens tad arī sākās ar skrejošo sapulci. 8.05 un 2.05 jābūt darba vietā. Nekāda klaiņošana pa kantori, nekāda vedēju gaidīšana.
Vakarpusē strādājām, kamēr vagu pabeidzām. Bija gana nesaprašanos, bet kodols grupai ir vesels. Skaidri redzams,
Atšifrēt tekstu
Atslēgvārdi
AtšifrētIzvēlies cituBiežāk uzdotie jautājumi

Šī vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lapas lietojamību un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai lulfmi.lv digitālajos resursos. Uzzināt vairāk.

Tēzaurs