Artura Štāla folkloras vākums

Fails
1199-Arturs-Stals-01-0003
AtšifrējaLigaB
Pabeigts
Pārbaudīts
Izveidots2020-06-05 19:48:27
Labots2020-06-05 20:38:18
Atšifrējums

4

Pasaka.
Viens cilvaks [cilvēks] bija /es viņam pamilijas [famīlijas] nezinu/. Viņš strādā un strādā un apdomā, ka sev nevar maizi nopelnīt. Ies prasīt padoma pie ķeizara - ko viņš lai dara. Keizars viņam saka, ka viņam trīs meitas kambarī, lai iet pie tām. Nu viņš iegāja pie meitām un uzrunāja viņas. Vecaka pateicak, ka viņa nezin nekā. Videjā ar atteica, ka viņa ar nezin. Jaunakā teica lai viņš ņem sievu, ka viņam nav pašam laimes, tad viņš dzīvos sievas laimē.
Ka viņš izgāja, tad ķeizars prasīja ko tās meitas viņam teica. Viņš viņam teica, ka viņam lika ņemt sievu, viņš varēšot dzīvot sievas laimē. Ķeizars prasīja, kura tā meita ir un ta pateica ka jaunaka. Ķeizars par to skaitās, ka viņa jaunākā meita gudraka par viņas vecakām māsām un viņš pavēlēja lai viņa iet pie viņa. Nu lai viņi dzīvo tai laimē, kādā nu būs tai sievai. Tā nu viņi aizgāja dzīvot kā ķeizars bij vēlejis.
Ta nu viņa notaisija lakatiņu, aiznesa to pārdeva. Vecīts nopirka to lakatiņu un viņam pateica, lai viņš to piemin, ka zelts dārgāks kā varšs [varš], sudrabs. Ar to naudu viņi izturejās kamēr otru lakatiņu uztaisija. Un tad viņš aizgāja ar otru lakatiņu uz tirgu un atkal vecīts nopirka to lakatiņu un pateica viņam: "Tu piemin, ka Tu pacel un nenolaid!" To ķeizars dabuja dzirdēt, ka viņi nu ir jau pārtikuši un paveleja viņu iesaukt dienestā. Ka viņu iesauca dienestā, tā viņš tikai kādu laiku uz kuģiem un viņš piebrauca pie vienas pilsētas. Nu viņš redz, ka divi tur kaujās. Viens saka, ka varš un sudrabs dārgāks par zeltu, otrs saka zelts dārgāks. Tā viņi kliedza uz viņu lai izskaidro kas ir dārgākas tad viņam atstās visu kuģi. Nu viņš pateica, ka zelts
Atšifrēt tekstu
Atslēgvārdi
AtšifrētIzvēlies cituBiežāk uzdotie jautājumi

Šī vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lapas lietojamību un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai lulfmi.lv digitālajos resursos. Uzzināt vairāk.

Tēzaurs