Valmieras komercskolas skolnieču dienasgrāmata

Fails
Ak73-Valmieras-skolnieka-dienasgramata-01-0047
AtšifrējaLinda_Pavlovska
Pabeigts
Pārbaudīts
Izveidots2019-03-14 15:43:46
Labots2019-03-15 09:44:21
Atšifrējums...ilzu gabalu. Eh! Kaut neko nevar.
...cu stundām gan bija bijāšanās, jo
...jās, lai pats augstais kungs neiesper
... darba, kā bija teicis. Tomēr viņš apžēlojies par nabaga bērniem, zinādams, ka tā švaki ar mācīšanos pa brīvdienām iet.
Mums skuķiem atļāva brīvstundiņu, jo puiku "mācītājs" nebija ieradies, tādēļ nu mums kā bitēm bija atkal jāsmok klasē. B. nu dala klases darbu, sstunda norit mierīgi. arī papas stundā nekā sevišķi nebija, bet mūsu "preilenes" R j-kdz. st. iznāca tāda raušana, ka šī grīb skreit pēc P. kga. Lieta tāda: mūsu jaunskungiem uznākusi briesmīga "apetīte" uz "melno bībeli". Tādēļ noskatījuši, ka nemšana droša, parieb. Bet vienai no savējām tomēr pēdējā ideja: bļaut. Šis tad nu pārbijies, , un tā mūsu grāmatiņa atkal drošībā. Bet redzēs, kāds būs viņai gals. Nekas jau labs nav paredzams. 
Tā beidzās mūsu dieniņa, un visi, jautri, paķēruši savas "pekelītes", dodas mājās. Redzēs, ko nesīs rītdiena?!...

Otrdiena, 10. janvārī.
Viss pa vecam. Starp citu daži zēni "nočiepa" šo kladi. Pārbīles jau nu bij alielas, bet ko tur varēja darīt. Aiz dusmām daža laba meitene solijās "sadot tagad katram zēnam savu tiesu".
Un tā taču arī ir. Viņi dzīvo kā grib, dara ko katrs grib un tad tik meitenes visur vainīgas. Visgrūtāk iet tām, kam "priekšā krišana" pie skolas "puikīnām". Pārējām tā lietiņa ir labāka, jo par tām neviens nekā nezina un nevar arī runāt. Bet... vai tās ir galīgi bez pārkāpumiem, nu par to var vēl šaubīties.
Atšifrēt tekstu
Atslēgvārdi
AtšifrētIzvēlies cituBiežāk uzdotie jautājumi

Šī vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lapas lietojamību un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai lulfmi.lv digitālajos resursos. Uzzināt vairāk.

Tēzaurs