Alvila Kalnieša (Klēbaha) dienasgrāmatas

Fails
Ak26-Alvila-Kalniesa-dienasgramata-09-0208
AtšifrējaLigaB
Pabeigts
Pārbaudīts
Izveidots2021-06-11 13:03:18
Labots2021-06-11 18:53:07
AtšifrējumsLībantu māsas meita, otra māsas meita - Bokas kdze ir ģimnazijā (laikam vēl tagad Smiltenē) matēmatikas skolotāja. Viņas vīrs Boka laikam arī bija matēmatiķis. Ar to iepazinos Golgovskas dzirnavās 1915. g. Tas miris jau pirmā pasaules kara laikā.
Tad nu reiz mums atveda malku - 3 st. priežu zaru malkas no Lilastes. Sadabūja bencīnu [benzīnu] un Ceļtransa auto. Atāls bija līdzi uz Lilasti. Nu jau šovakar kurina vannu - bērniem tā gribas nomazgāties. Kurinājām arī guļamistabu - ceturto vai piekto reizi šoziem. Bērni nogāja pie Kancbergiem - vakar mazajai Dacei bija vārda d.
8.II.42. Svētdiena. Apmācies. Nedaudz zem 0. Izkurinātajā istaba bija patīkami gulēt. Mierīgs prāts, ka nu atkal ir drusku malkas.
Atmodos šorīt ap p. 10 un iedomājos, ka Tirzmaliete patlaban uzsāk ceļu uz Kancana kalniņu. Ausīs skan Plūdoņa Rekviems (Melngaiļa komp.) - Pamazām brauciet un klusi - - - savādi, nevaru atcerēties, bet domāju, ka no Lejasciema uz Tirzu jābrauc caur Golgovsku. Ienāk prātā, ka 1915. g. no Lejasciema braucot mūs ar Lībantu Golgovskas silā panā-
Atšifrēt tekstu
Atslēgvārdi
AtšifrētIzvēlies cituBiežāk uzdotie jautājumi

Šī vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lapas lietojamību un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai lulfmi.lv digitālajos resursos. Uzzināt vairāk.

Tēzaurs