Mirgas Ivetas Kuļikovskas dienasgrāmata

Fails
Ak54-Mirgas-Kulikovskas-dienasgramata-01-0014
AtšifrējaElvīra Žvarte
Pabeigts
Pārbaudīts
Izveidots2019-02-23 17:00:48
Labots2019-02-23 20:40:58
AtšifrējumsCeturtdien, 8. oktobrī
Ainis Rīgā.
1943. g. 17. martā.
Nu jau pagājis garš laika spridis kopš neesmu nekā rakstījusi. Jā! Daudz kas ir piedzīvots šajā diezgan īsajā laikā. Tikai tagad, kad guļu uz gultas man atliek kaut ko uzrakstīt. Ceru, ka varēšu uzrakstīt tādu mazu kopsavilkumu par visu to pārdzīvoto. Gŗūti jau tas nāksies un daudz kas šajā kopsavilkumā būs jāizlaiž un jāapzīmē tikai ar man saprotamu nozīmi, jo ko gan var zināt kādās rokās papīrs var kādreiz nokļūt... Tādēļ Tu lasitāj, - kādreiz lasīdams šeit aprakstīto, zini, ka es ar nolūku to tā esmu rakstījusi (Bet tas tomēr būtu negodīgi no Tavas puses, ja tu iedrošinies interesēties par otra cilvēka dzīvi. Savus tā laika pārdzīvojumus es faktiski varētu paturēt pie sevis, bet tādā veidā viņi drīz zaudētu savu nozīmi un aizmirstos. Tādēļ pieminēšu arī to, ko domāju. Tomēr daudz, daudz man ari nāksies noklusēt... Tas zīmējas kā uz personīgo tā arī uz valsts dzīvi.
Vispirms par skolas sākumu un tad tālāk. Pirmā diena skolā - ļoti jauka. S. tūliņ sniedz roku. Tad man tas bija patikami, bet tagad turpretim pilnīgi vienaldzīgi. Varbūt drusciņ kaut kas ir palicis pēc visa tā. V...a tāpat ar savu Dārgo gandrīz nemaz nerunā.
Neilgi - kādu mēnesi - vēlāk ir gadījums K...u p.....ē Dubultos. Mani tas tā pārsteidza un reizē arī sajūsmināja, ka nedabūju ne attapties ko biju runājusi. Pati gandrīz neticēju visam tam. Bet ar 2. svētdienu pēc šā notikuma viņš mainījās, lai gan nebija nekas sevišķs. Zinu, ka gaidīja arī vēlāki vēstuli no manis (kā bija norunāts) bet es biju ietiepīga un nesūtiju. Tagad to arī nenožēloju (izņemot to momentu, kad satiku no vilciena ārā kāpjot, jo es jūtos vainīga. Tagad braucot to bieži vien redzu, bet man tas "gandriz" vienaldzīgi
Tomēr beidzamajā sestdienā t.i. 6. martā, kad braucu mājā un redzēju 2. kl. vagona durvīs, man palika tā jocīgi. Mani droši vien neredzēja, kas bija ļoti labi.
Kādas divas nedēļas pēc šīs K... P....es satikšanās man kuģi iznāca tāds savāds starpgadījums ar Birutu M. Viņa vādu [vardu] sakot ir drusku ķerta.
Daudzējādā ziņā es viņu nesaprotu, kaut gan viņa ir man skaidrojusi. (Par nevarēšanu mīlēt) Tādi paši gadījumi ir bijuši arī viņai ar Veltu, kas pēdējā laikā ir izbeigušies, jo vēstule ar kārtīgiem vārdiem arī kaut ko nozīmē.
Īsi pirms Ziemas svētkiem pēc 2 mēnešu ilgas un grūtas slimošanas nomira vecā Dubultu tante-grosīte. 3. Ziemas svētkos bijām apbedīt. Tur bija arī Haralds, Valdis, Juris, Maija, Jānis un Līvija.
Pēc Ziemas svētkiem norunājām un es aizbraucu uz Rīgu pie Maijas un Valda. Ainis aizbrauca jau dienu agrāk pie Haralda. Bijām uz cirku. No šīs dienas viss ar 2. 3. F. čuš.
Vecgada vakarā visi radi atkal pie mums kopā: Emīlijas tante, Labāns, Koļa, Valdis, Maija, Kārlis, Fišeri, Maijas tante, Lilijas tante, Haralds, Tīzenbergs Alberts, Jānis. Tad arī vēl no kangariem Maija. Tā jau gāja pavisam labi, tikai nebija vispārējs garastāvoklis. Visi aizbrauca jau no rita - 5:00. Es izlēju laimēs jātnieku. Zirgam liela galva tievs kakls. Jātniekam pašam rokā vai nu pātaga vai šautene. Zirgam aste gaisā.
Atšifrēt tekstu
Atslēgvārdi
AtšifrētIzvēlies cituBiežāk uzdotie jautājumi

Šī vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lapas lietojamību un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai lulfmi.lv digitālajos resursos. Uzzināt vairāk.

Tēzaurs