Diaries of Ligita Vucena

File
Ak161-Ligitas-Vucenas-dienasgramatas-62-0013
TranscriberSantuco
CompletedYes
AcceptedNo
Created2021-11-25 14:18:58
Updated2021-11-25 14:36:00
Transcription (text)31. decembris Cēlos ap astoņiem. Uzvārīju ūdeni zaptsūdenim. Iztukšoju pirmo ķiršu + ērkšķogu burciņu. Noskaloju kartupeļus, bieti un burkānus. Kamēr tos mizoju, izvārījās pelēkie zirņi. Pēc tiem sāku vārīt biešu zupu ar pēdējo buljona kubiņu. Pieliku arī nedaudz vārītu zirņu. Būs visai garajai dienai ēdamais. Tagad jau ir 1120 No rīta bija migla. Rīgā 0oC Pašreiz no mākoņiem mēģina izspraukties saule. Pašreiz nemaz tā īsti neesmu izdomājusi ko darīt. Uz galda vēl stāv dzijas kamolīši. Varbūt tos saadīt raibā cimdā. Sāku adīt. Visu dienu adīju. Pārs reizes sasildīju zupu, paēdu un sunīti pabaroju un adīju tālāk. Vakarpusē ieslēdzu televizoru. Skatījos, vairāk klausījos un adīju. Noadīju veselu cimdu, pat noraucu un īkšķi ieadīju. Sanāca akurātāks cimds nekā iepriekšējais pāris. Kombinēju pamatkrāsas dzijas. Adīju šķērsjoslas - gaišāks pamats, tumšāks pamats, tumšāks raksts, gaišāks raksts. Adīju mēnestiņus ar krustiņiem. To rakstu varētu adīt uz vienāda, tumša pamata, bet šoreiz man trūcīgi arī ar to lietoto dziju. TV pūlējās izklaidēt, bet tā spožuma un skaļuma ir tik daudz ka tas vēl vairāk spiež pie zemes. Noklausījos arī Pirmo personu runas. E.Repše aicināja doties uz laukiem, dzīvot laukos, domāt par māju un ģimeni, par mierīgu dzīvi svaigā gaisā. Pēc Jaungada sagaidīšanas, saklāju tīras gultas drēbes. Beidzot ieliku segas pārvalkā "Anttilas" atsūtīto flīsa seģeni. Tiešām viegla un silta sega.
2004. gads
1. janvāris Tāda pati diena kā iepriekšējās. Cēlos pirms 9
00 Rīgā -2oC Te asfalts sauss. Peļķes aizsalušas. Uz zāles salna. Sniega nav. Brokastīs savārīju pēdējās auzu pārslas. Dzēru zaptsūdeni. Sasildīju ūdeni un izmazgāju istabā grīdu. Koridorā tikai saslaucīju peļķes. Pirms brokastīm "vēroju svaru". 86 kg Pārbaudīju el. skaitītāju. Par 27 kW rāda vairāk nekā 29-jā. Pēc ilgas meklēšanas atradu jaunos elektrības tarifus. Jāmaksā 11,43 Ls Varbūt vajadzēs "pavilkt garumā" ICC, lai janvārī neatsūta. Tad jau redzēs. Varbūt ar tiem 15-16 Ls iztikšu. Uz siltuma rēķina nevajadzētu taupīt. Šodien vēl sildītāju neesmu ieslēgusi. 1200 ieslēgšu! Jāsāk adīt otrs cimds. Līdz 1400 noadīju valnīti un paēdu pusdienas. Sasildīju auzu pārslu biezputru. Attaisiju gurķu burku. Uzvārīju zaptsūdeni. Iemērcu pelēkos zirņus. Putra un sagriezti gurķi vēl mazliet palika. Ar to arī šodienai pietika, jo lai sasildītu pielēju ūdeni. Skatījos TV, adīju. Noraucu. Tiku līdz īkšķim. Dzijas pietiks arī īkšķim. Vēlīnā filma patika.
2. janvāris Istabas logs t.i. balkona durvīm ledus puķes. Debesis skaidras. 1110 jau labi saule piesildījusi istabu. Izvārīju zirņus un dārzeņu


Transcribe text
Keywords
TranscribeChoose another fileFAQ (in Latvian)

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies. Read more.

Tēzaurs