Diaries of Alvils Kalnietis (Klēbahs)

File
Ak26-Alvila-Kalniesa-dienasgramata-11-0207
TranscriberIeSim
CompletedYes
AcceptedNo
Created2021-06-10 21:15:36
Updated2021-06-10 21:51:22
Transcription (text)Par pašu māju nav slikta ko teikt. Bērniem katram savā vietā un darbā iet labi. Kā Doņītis, tā Musītis darbā labi ieredzēti un strādā sekmīgi. Žulumītim studijas veicas ļoti sekmīgi. Šaī īsajā pusgadā ir nolikti 5 eksāmeni. Praktizējas institūtā zobu ārstēšanā.
Man 1943. gads pagājis lielotiesu vienā darbā ar Golgovskas izloksnes aprakstu. Jūlija sākumā tas bija galīgi uzmests pēc dotās programmas, bet tad Rūķes jkdze ieteica nodaļu par prepozicijā, papildināt ar salikteņiem, kam prepoziciju priedēkļi. Lai to veiktu, bija no visas ME jāizraksta šie salikteņi, iepriekš to atzīmējot vārdnīcā, tad grupējot tos kategorijās pēc nozīmes un loģiskā satura, kā rādīts EM gramatikā. Pēc izrakstīšanas R. jkdze tos rediģēja un izvēlējās tipiskākus, kuŗus tad frazēju. Tas nu galīgi vēl jāizrediģē un tad jāsāk pārrakstīt. Šis darbs prasīs daudz laika un pūļu, bet kad viss tas būs veikts, tad līdz ar to būs piepildīts viens no svarīgākajiem manas dzīves uzdevumiem, ar ko mana dzimtene Golgovska būs iemūžota valodas zinātnē.
Veselība, protams, nav gājusi uz labo pusi, bet par kādu sevišku ļaunumu arī nevaru žēloties. Vienu laiku mnīju stiprāku sāpi kreisajos sānos (tā man veca lieta), bet nu atkal tā nav tik jūtama. Varbūt ir niere, varbūt no spondylosis, varbūt no kā cita, vai ārsti to pateiktu? Tiem daudz kas Темна вод во облачках.
Kājas man pampst jautepat gadu 15. Nav arī zināms, vai tas no sirds, vai no nierēm. Liekas, ka pēc lielākas gaļas porcijas sāktos pampšana 9reizēm labā, reizēm kreisā, reizēm abas), bet nu gadiem naktī zem kājām lieku spilvenu, tad rītu pampums nozudis. Sirds vājuma nejūtu. Dr. Eniņa kdze vasarā paraudzija pulsu, teica, ka ar sirds darbību varot būt mierā.
Miegs man ļoti labs, tāpat ēstgriba. Oma laba, strādāt var un gribas. Nu tik es izprotu Piebalgā doto domu rakstu temu "LAiks prātīgi izlietojams". Tāpēc tai jālūko izlietot beidzamais laiks, lai padarītu vēl to, ko varēs paspēt. Darbu vēl tik daudz!
Doņītis kopj māju un taisa ēdienu. Iesim vannā un sagaidīsim Jauno gadu, nu jau sesto bez mammulītes...
Žulītis raksta, ka pa talsiem ejot labi. Brālim uzdāvināts šūpuļzirgs, par daudz priecīgs par to. Arī māsiņa priecīga par savām dāvanām. Lai Dievs palīdzētu visiem maniem mīļajiem!

Transcribe text
Keywords
TranscribeChoose another fileFAQ (in Latvian)

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies. Read more.

Tēzaurs